Skip to main content
4.9
(24)

Als je op zoek bent naar een manier om je tanden schoon te houden, dan is een waterpik waarschijnlijk iets voor jou. Een waterpik is een elektrisch apparaat dat water onder hoge druk tussen de tanden spuit. Dit helpt bij het verwijderen van plaque en tandsteen en maakt je adem ook frisser ruiken. Er zijn veel verschillende soorten waterpiks op de markt, dus het kan lastig zijn om er eentje te vinden die bij je past. In dit artikel bespreken we de verschillende soorten waterpiks, waar je op moet letten bij het kiezen van een waterpik en geven we ook onze topkeuze van het beste flosapparaat van dit moment.

Beste flosapparaten van 2022 – top 5

De Waterpik WP-662 is onze topkeuze van het beste flosapparaat van 2022. Dit countertop-model heeft een hoge ppm van 1250, waardoor het krachtig genoeg is om zelfs de hardnekkigste plaque en tandsteen te verwijderen. Het waterreservoir is ook groot genoeg voor een lange floss-sessie en het apparaat heeft 10 verschillende drukinstellingen. Bovendien wordt het geleverd met een mondspoeling-aansluiting, waardoor je je gebit kunt spoelen na het flossen. Als je op zoek bent naar een krachtig en veelzijdig flosapparaat, dan is dit de perfecte keuze voor jou.

[affiliate_products numbering="enable" heading_title="h4" style="list" image_size="medium" order_by="rating"][/affiliate_products]

Elektrisch flossen – ervaringen

Veel mensen zijn erg tevreden over hun waterpik. Het apparaat is krachtig genoeg om plaque en tandsteen te verwijderen en het is makkelijk in gebruik. Bovendien flossen waterpiks veiliger dan normale flosdraad, waardoor je minder kans op beschadiging van het tandvlees hebt. Veel mensen zeggen ook dat ze minder tijd hoeven te spenderen aan het flossen van hun tanden als ze een waterpik gebruiken, waardoor ze meer tijd hebben voor andere dingen. Als je op zoek bent naar een waterpik, dan kun je er zeker van zijn dat je een goede keuze maakt.

Waterpik kopen

Als je op zoek bent naar een waterpik, dan kun je terecht bij een aantal verschillende winkels. Je kunt ze online kopen of bij een fysieke winkel in de buurt. Als je ze online koopt, dan is het belangrijk om te controleren of de website betrouwbaar is en of ze een goede retourbeleid hebben. Het is ook aan te raden om er eentje te kopen bij een bekende retailer zoals Amazon, Bol.com of Coolblue. Zo weet je zeker dat je een goede kwaliteit waterpik koopt. Bij een fysieke winkel in de buurt kun je het apparaat uitproberen voordat je het aanschaft, wat handig kan zijn als je niet zeker weet welk model het beste bij je past.

Waterpik gebruiken

Het gebruik van een waterpik is erg simpel. Vul het reservoir met water en plaats het puntje van de waterpik in je mond. Zorg ervoor dat het puntje in contact komt met je tanden en tandvlees. Druk vervolgens op de aan/uitknop om het apparaat te starten. Laat het apparaat ongeveer een minuut draaien voordat je het uitzet. Floss elke dag om ervoor te zorgen dat je tanden en tandvlees gezond blijven.

Elektrisch flosapparaat onderhouden

Om ervoor te zorgen dat je waterpik in goede staat blijft, is het belangrijk om hem regelmatig schoon te maken. Haal het puntje van de waterpik los en maak het schoon met een doek en water. Gebruik geen chemicaliën of schuurmiddelen, omdat dit het puntje kan beschadigen. Sluit vervolgens het puntje weer aan op de waterpik en plaats het apparaat in het reservoir met water. Laat het apparaat ongeveer 5 minuten draaien om ervoor te zorgen dat alle restjes water uit het apparaat zijn verwijderd. Doe dit ongeveer een keer per week of zo vaak als nodig is om ervoor te zorgen dat je waterpik in topconditie blijft.

Flossen met apparaat

Waterpiks zijn ideaal voor het flossen van je tanden en tandvlees. Floss elke dag om ervoor te zorgen dat je mond gezond blijft. Gebruik een waterpik om plaque en tandsteen te verwijderen die normaal gesproken moeilijk te bereiken zijn met normale flosdraad. Waterpiks zijn ook veiliger dan normale flosdraad, omdat ze minder kans op beschadiging van het tandvlees hebben. Bovendien zijn ze makkelijker in gebruik dan normale flosdraad, waardoor je minder tijd hoeft te spenderen aan het flossen van je tanden.

Flosapparaat problemen oplossen

Als je waterpik niet goed werkt, dan kan dit verschillende oorzaken hebben. Controleer eerst of het apparaat goed is aangesloten op de watertoevoer. Als het apparaat niet goed is aangesloten, dan zal het water niet goed door het apparaat stromen. Controleer ook of het puntje van de waterpik schoon is. Als het puntje verstopt zit, dan kan dit ervoor zorgen dat het apparaat niet goed werkt. Probeer in dat geval het puntje los te maken en het schoon te maken met water en een doek. Als je waterpik nog steeds niet goed werkt, neem dan contact op met de klantenservice van het merk om te zien of er een oplossing is voor het probleem.

Hoe behulpzaam was dit artikel?

Click op een ster om te raten!

Gemiddelde rating 4.9 / 5. Aantal stemmen: 24

Nog geen stemmen. Wees de eerste die stemt.

Redactie

Redactie

De redactie van eenslimhuis.com bestaat uit een groep enthousiaste experts op het gebied van slimme technologie en huishoudelijke apparaten. Zij schrijven regelmatig blogs over de nieuwste ontwikkelingen en trends op het gebied van slimme apparaten voor in de woning, zoals thermostaten, beveiligingscamera's, verlichting en domotica-systemen. De redactie test de producten zelf uit en deelt hun ervaringen en tips met de lezers. De website richt zich op consumenten die op zoek zijn naar informatie over hoe ze hun woning slimmer kunnen maken en hoe ze het beste gebruik kunnen maken van de beschikbare technologieën.