Skip to main content
5
(3)

Is een robotstofzuiger iets voor jou?

Je ziet het tegenwoordig steeds vaker: een robotstofzuiger. Maar is dit nu echt een vervanging voor de stofzuiger met draad? En hoe werkt zo’n robotstofzuiger precies? In dit artikel vertellen wij je alles over de robotstofzuiger.

Wat is een robotstofzuiger?

Een robotstofzuiger, zoals de naam al zegt, is een stofzuiger die helemaal automatisch werkt. Aan de hand van slimme software leert de stofzuiger je huis kennen, waarna hij het huis kan gaan schoonmaken. Door een robotstofzuiger aan te schaffen zal je enorm veel tijd besparen en hoef je nooit meer zo saai je huis schoon te gaan maken. Zoals je in het vorige stukje al las zijn er verschillende soorten robotstofzuigers met verschillende functies. Onderstaand wordt uitgelegd welke verschillende functies er allemaal zijn en waar gelet op moet worden.

Top 5 robotstofzuigers

Na uitvoerig onderzoek hebben wij een lijst opgesteld met de 5 beste smart koelkasten. Hierbij hebben we verschillende factoren tegenover elkaar afgewogen en zijn we tot een top 5 beste slimme koelkasten gekomen. Ook nemen we de voor- en nadelen van deze apparaten mee.

[affiliate_products numbering="enable" heading_title="h4" style="list" image_size="medium" order_by="rating"][/affiliate_products]

Waarom een robotstofzuiger

Voordat je de keuze maakt welke robotstofzuiger je wilt aanschaffen, is het vooral belangrijk om te kijken wat een robotstofzuiger allemaal kan. Het aanbod van robotstofzuigers begint bij de basis robot die alleen de vloer kan stofzuigen, zodat je dit niet elke dag zelf meer hoeft te doen. Denk hierbij wel aan dat een basis robot het soms lastig vindt om op moeilijke plekken schoon te maken en dat de batterij ervan op kan raken. Naast een basisrobotstofzuiger zijn er ook nog veel uitgebreidere robotstofzuigers die de ruimte met lasers, camera’s scannen of via een app werken. Kijk dus voordat je een aankoop doet welke robot goed aan jouw wensen voldoet.

Het doel van een robotstofzuiger is om je huis altijd schoon te houden zonder enige moeite. Een robotstofzuiger behoort dan ook zeker bij een smart home. Het is ideaal voor als je naar werk of vrienden toe gaat, maar toch wel je huis schoon wilt houden. De robotstofzuiger zal helemaal uit zichzelf (zo vaak als jij instelt) het huis schoonmaken, zodat je huis nooit vies is als je thuis bent!

Functie van een robotstofzuiger

Zoals boven al gezegd werd zijn er veel verschillende soorten robotstofzuigers. Hieronder is er duidelijk in een lijstje weergeven wat de verschillende functies zijn van een robotstofzuiger:

 • Besturing
  De robotstofzuiger kan je soms via je telefoon besturen, waarbij je hem aan en uit kan zetten op afstand. Echter kan de je vaak ook de robotstofzuiger op een timer zetten, waarbij om een bepaalde tijd gaat schoonmaken.
 • Schoonmaak plekken
  Sommige stofzuigerrobots hebben een laser of camera ingebouwd. Dit zijn vaak de wat duurdere stofzuigers die goed kunnen zien waar ze naartoe moeten gaan. Aan de hand van de laser of camera kunnen de robots de plekken die schoongemaakt moeten worden in kaart brengen en kan je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om alleen de keuken schoon te maken. Andere die geen camera of laser hebben rijden tegen iets aan en draaien dan om, zodat ze toch ook alles schoonmaken.
 • Schoonmaak functies
  Naast dat de robotstofzuiger stofzuigt kan hij soms ook dweilen en grote stukken van de grond opruimen.
 • Opladen
  De mooiste robotstofzuigers hebben een docking station waarin de stofzuiger kan opladen en verschonen. Het voordeel hiervan is dat je nooit je zorgen hoeft te maken dat de robotstofzuiger op is, of dat hij vol met vuil zit. Echter hebben niet alle robotstofzuigers dit en zijn er nog veel die je wel zelf moet schoonmaken en opladen.

Robotstofzuiger met smartphone app

Een robotstofzuiger past ideaal bij een smarthome. Je hoeft je namelijk nooit meer zorgen te maken over viezigheid in je huis, omdat de robotstofzuiger alles automatisch kan regelen. Zo kan je bijvoorbeeld je robotstofzuiger aansluiten aan google home en kan je hem besturen via je stem, of kan je hem besturen via een app. Een robotstofzuiger is ideaal als je een druk leven hebt of als je stofzuigen en opruimen niet zo leuk vindt.

Hoe behulpzaam was dit artikel?

Click op een ster om te raten!

Gemiddelde rating 5 / 5. Aantal stemmen: 3

Nog geen stemmen. Wees de eerste die stemt.

Redactie

Redactie

De redactie van eenslimhuis.com bestaat uit een groep enthousiaste experts op het gebied van slimme technologie en huishoudelijke apparaten. Zij schrijven regelmatig blogs over de nieuwste ontwikkelingen en trends op het gebied van slimme apparaten voor in de woning, zoals thermostaten, beveiligingscamera's, verlichting en domotica-systemen. De redactie test de producten zelf uit en deelt hun ervaringen en tips met de lezers. De website richt zich op consumenten die op zoek zijn naar informatie over hoe ze hun woning slimmer kunnen maken en hoe ze het beste gebruik kunnen maken van de beschikbare technologieën.