Skip to main content
4.2
(33)

Als je op zoek bent naar een manier om thuis te koken zonder gas, dan is een elektrische bakplaat een uitstekende optie. Elektrische bakplaten zijn veilig en makkelijk in gebruik, en ze zijn ook nog eens relatief goedkoop. In deze koopgids lees je alles wat je moet weten over het kopen van een elektrische bakplaat.

[automatic_table_of_contents heading_title=”h2″][/automatic_table_of_contents]

Wat is een elektrische bakplaat?

Een elektrische bakplaat is een elektrisch aangedreven grillplaat die je kunt gebruiken om allerlei verschillende soorten voedsel te bereiden. Je kunt er bijvoorbeeld vlees, vis en groenten op grillen. Elektrische bakplaten zijn relatief goedkoop, waardoor ze steeds populairder worden.

Voordelen van een elektrische bakplaat

Er zijn veel redenen waarom je voor een elektrische bakplaat zou kiezen. Ten eerste zijn ze veilig in gebruik, omdat je geen open vuur nodig hebt om te koken. Ten tweede zijn ze makkelijk te reinigen, omdat er geen vet of roet achterblijft. En ten slotte zijn elektrische bakplaten relatief goedkoop, dus je hoeft niet veel te investeren om er een in huis te halen.

Wat moet je weten voordat je een elektrische bakplaat koopt?

Als je een elektrische bakplaat wilt kopen, is het belangrijk om eerst even goed na te denken over welke soort je nodig hebt. Er zijn namelijk twee types elektrische bakplaten: de contactgrill en de open grill. Een contactgrill is geschikt voor het bereiden van kleinere hoeveelheden voedsel, terwijl een open grill geschikt is voor het bereiden van grotere hoeveelheden. Je moet ook bedenken hoeveel ruimte je hebt, want elektrische bakplaten kunnen soms groot en zwaar zijn.

Hoeveel stroom verbruikt een elektrische bakplaat?

Een elektrische bakplaat verbruikt ongeveer 1 kilowatt per uur (kWh). Dit is minder dan een gasfornuis, maar meer dan een inductiekookplaat. Het exacte aantal kWh dat je verbruikt, hangt af van het vermogen van je bakplaat en hoe lang je hem gebruikt.

kWh prijs

Prijs per uur 

Prijs per kwartier

€0,25

€0,25

€0,06

€0,30

€0,30

€0,08

€0,35

€0,35

€0,09

€0,40

€0,40

€0,10

€0,45

€0,45

€0,11

€0,50

€0,50

€0,13

€0,55

€0,55

€0,14

€0,60

€0,60

€0,15

€0,65

€0,65

€0,16

€0,70

€0,70

€0,18

€0,75

€0,75

€0,19

€0,80

€0,80

€0,20

€0,85

€0,85

€0,21

€0,90

€0,90

€0,23

€0,95

€0,95

€0,24

€1,00

€1,00

€0,25

€1,05

€1,05

€0,26

€1,10

€1,10

€0,27

€1,15

€1,15

€0,28

€1,20

€1,20

€0,30

Een ander voordeel aan koken op een elektrische bakplaat is dat je maar 1 pit (in dit geval de hele plaat) gebruikt. Wanneer je op het gas of op inductie kookt maak je vaak gebruik van meerdere pitten. Hierdoor is het stroomverbruik ook automatisch hoger.

Is een elektrische bakplaat zuiniger dan gas?

Een elektrische bakplaat is niet noodzakelijk zuiniger dan gas, maar het hangt ervan af welke soort je kiest. Een inductiekookplaat is doorgaans het meest energiezuinige type, gevolgd door een elektrische bakplaat. Een gasfornuis is minder energiezuinig, maar dit kan variëren per toestel.

Hoeveel kost een elektrische bakplaat?

De prijs van een elektrische bakplaat hangt af van het type en de grootte. Een standaard contactgrill kost ongeveer €50, terwijl een open grill ongeveer €100 kost. Sommige modellen zijn duurder of goedkoper, dus het is verstandig om even rond te kijken voordat je een aankoop doet.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een elektrische bakplaat?

Als je een elektrische bakplaat wilt kopen, is het belangrijk om te bedenken welke soort je nodig hebt. Contactgrills zijn geschikt voor het bereiden van kleinere hoeveelheden voedsel, terwijl open grills geschikt zijn voor grotere hoeveelheden. Je moet ook de afmetingen van de bakplaat in overweging nemen, want sommige modellen zijn groot en zwaar. Tot slot moet je ook letten op het vermogen van de bakplaat, want dit bepaalt hoe snel het voedsel gaart.

Beste elektrische bakplaat – onze top 5

Wij hebben een lijst met de beste elektrische grillplaten opgesteld. Hierbij hebben we een combinatie gemaakt met apparaten met luxe functies, maar hebben we ook een aantal budget modellen verwerkt die uiteindelijk hetzelfde resultaat geven.

[affiliate_products][/affiliate_products]

Conclusie

Een elektrische bakplaat is een uitstekende optie als je thuis wilt koken zonder gas. Ze zijn veilig in gebruik en makkelijk te reinigen, en je hoeft niet veel te investeren om er een in huis te halen. Bedenk welke soort elektrische bakplaat je nodig hebt en hoeveel ruimte je hebt, want er zijn verschillende types en maten. Let ook op het vermogen van de bakplaat, want dit bepaalt hoe snel het voedsel bakt. Als je alles in overweging neemt, kies dan de elektrische bakplaat die het beste bij je past.

Hoe behulpzaam was dit artikel?

Click op een ster om te raten!

Gemiddelde rating 4.2 / 5. Aantal stemmen: 33

Nog geen stemmen. Wees de eerste die stemt.

Redactie

Redactie

De redactie van eenslimhuis.com bestaat uit een groep enthousiaste experts op het gebied van slimme technologie en huishoudelijke apparaten. Zij schrijven regelmatig blogs over de nieuwste ontwikkelingen en trends op het gebied van slimme apparaten voor in de woning, zoals thermostaten, beveiligingscamera's, verlichting en domotica-systemen. De redactie test de producten zelf uit en deelt hun ervaringen en tips met de lezers. De website richt zich op consumenten die op zoek zijn naar informatie over hoe ze hun woning slimmer kunnen maken en hoe ze het beste gebruik kunnen maken van de beschikbare technologieën.