Skip to main content
4.4
(72)

Inhoudsopgave

[automatic_table_of_contents heading_title=”h2″][/automatic_table_of_contents]

Wat is een smart oven?

Een smart over is een stuk slimmer dan een ‘normale’ oven. Zo is er vaak de mogelijkheid om de smart oven op afstand te bedienen aan de hand van een telefoon of je slimme huis apparaten, zoals Google Home. Een slimme oven kan je bijvoorbeeld als je op de bank zit televisie te kijken alvast laten opwarmen via je stem of een app. Je hoeft alleen naar de keuken te lopen en je eten erin te doen. Als je weer terug op de bank zit, krijg je via je app een berichtje als je eten klaar is! Een smart oven past perfect in een smart home en maakt het leven een stuk simpeler.

Een slimme oven is een oven die verbonden is met internet. Dit betekent dat je de slimme oven op afstand kunt bedienen via een app of andere internettoepassing. De slimme oven heeft meestal ook ingebouwde sensoren en software om de temperatuur, tijd en andere factoren te regelen. Dit maakt de slimme oven ideaal voor het bereiden van gerechten die precies op tijd klaar moeten zijn.

Top 5 slimme ovens

Om het voor jou zo makkelijk mogelijk te maken voor het kiezen van de beste slimme oven hebben wij een selectie gemaakt van de beste smart ovens. De ovens hebben wij samengesteld aan de hand van reviews en specificaties.

[affiliate_products numbering="enable" heading_title="h4" style="list" image_size="medium" order_by="rating"][/affiliate_products]

Functies slimme oven

Als je op zoek bent naar een slimme oven, is het belangrijk om te weten welke slimme functies deze heeft. Hieronder bespreken we de meest populaire slimme functies die slimme ovens tegenwoordig vaak hebben.

Dat een slimme over een stuk slimmer is dan een reguliere oven is nu denk ik wel duidelijk. De oven kan je namelijk gemakkelijk bedienen via een app of smarthome. Echter heeft een smart oven nog wat extra functies, die ervoor zorgen dat hij ook extra veilig is. Zo kan je bijvoorbeeld de slimme oven ook koppelen aan een rookmelder, waarbij de slimme oven direct uitgeschakeld wordt als er rook wordt gedetecteerd.

Via de app van de smart oven kan je heel simpel instellen op welke stand en temperatuur je de oven wilt hebben. Je ziet hoe warm de oven is en als je eten klaar is krijg je een melding!

Automatische ovens met Google Home

Automatische ovens kan je aansturen via een app en vaak ook via Google Home of andere smart home apparaten. Het is via bijvoorbeeld Google home dus mogelijk om je oven aan te sturen wat die moet gaan doen, door iets tegen je google home te zeggen.

Smart oven Samsung

De smart oven van Samsung is de populairste slimme oven. Er zijn verschillende soorten smart ovens van Samsung, maar ze kunnen allemaal bestuurd worden via een app of een smart home apparaat. De slimme ovens van Samsung zijn zo populair, doordat zij een van de eerste waren op de markt met deze innoverende oven en omdat deze ovens uitstekend werken.

Oven met WiFi

Als je een oven met wifi wilt aanschaffen, is het belangrijk om te weten wat de voordelen zijn en hoe het werkt. Wat heb je eraan als je een oven met wifi hebt? Ten eerste kun je op afstand toegang krijgen tot de oven. Dit betekent dat je de oven kunt inschakelen of uitschakelen, de temperatuur kunt regelen en de timer kunt instellen vanaf elke plek waar je internettoegang hebt. Dit is ideaal als je onderweg bent en niet thuis kunt zijn om de oven in te schakelen. Ook kun je met een oven met wifi meestal de oven via een app bedienen. Dit maakt het heel eenvoudig om de oven aan te sturen, zelfs als je niet in de buurt bent.

Een ander voordeel van een oven met wifi is dat je op afstand updates kunt ontvangen over de status van de oven. Dit betekent dat je altijd weet of de oven aan het preheaten is, klaar is om te gebruiken of al bezig is met het bakken van je eten.

De oven kan ook een melding sturen als er iets misgaat, zodat je meteen kunt nakijken en eventuele problemen kunt oplossen.

Hoe werkt een oven met wifi?

Een oven met wifi maakt gebruik van een draadloze verbinding om verbinding te maken met het internet. Dit betekent dat je oven een Wi-Fi-signaal moet ontvangen om te kunnen werken. Meestal wordt de oven geleverd met een speciale router die je aansluit op het internet. De oven maakt dan automatisch verbinding met de router en is klaar om te gebruiken.

Als je oven geen Wi-Fi ontvangt, kan het nog steeds werken, maar je zult geen toegang hebben tot de oven vanaf een afstand of op afstand updates ontvangen. Je zult ook geen gebruik kunnen maken van de app om de oven aan te sturen. Als je oven wel Wi-Fi ontvangt, wordt er een icon weergegeven in de app waarmee je oven wordt bediend.

Hoe behulpzaam was dit artikel?

Click op een ster om te raten!

Gemiddelde rating 4.4 / 5. Aantal stemmen: 72

Nog geen stemmen. Wees de eerste die stemt.

Redactie

Redactie

De redactie van eenslimhuis.com bestaat uit een groep enthousiaste experts op het gebied van slimme technologie en huishoudelijke apparaten. Zij schrijven regelmatig blogs over de nieuwste ontwikkelingen en trends op het gebied van slimme apparaten voor in de woning, zoals thermostaten, beveiligingscamera's, verlichting en domotica-systemen. De redactie test de producten zelf uit en deelt hun ervaringen en tips met de lezers. De website richt zich op consumenten die op zoek zijn naar informatie over hoe ze hun woning slimmer kunnen maken en hoe ze het beste gebruik kunnen maken van de beschikbare technologieën.