Skip to main content
5
(2)

De beste slimme weegschaal

Een weegschaal is tegenwoordig al lang niet meer alleen dat apparaat wat je gewicht leest. Tegenwoordig is een weegschaal slim. Maar wat houdt een slimme weegschaal nu precies in? En heb je dat nu wel echt nodig, zo’n slimme weegschaal?

Wat is een slimme weegschaal?

Een slimme weegschaal is meer dan een hedendaagse weegschaal. Bij een slimme weegschaal zit vaak een app voor op je telefoon waarmee je veel meer dan alleen je gewicht kan meten. Zo kan je spiermassa, vochtgehalte, botmassa en vetpercentage meten. Via de app op bijvoorbeeld je telefoon krijg je meldingen van je vooruitgang over een bepaalde periode. Het is bewezen dat een slimme weegschaal motiverend werkt voor bijvoorbeeld afvallen. Vaak kan je ook de slimme weegschaal app verbinden met andere fitness apps. Ook kan je de slimme weegschaal koppelen aan je smart home, waardoor je huis nog slimmer wordt.

Top 5 slimme weegschalen

Om het voor jou zo makkelijk mogelijk te maken voor het kiezen van de beste slimme weegschaal hebben wij een selectie gemaakt van de
beste slimme weegschalen. De smart weegschaal lijst hebben wij samengesteld aan de hand van reviews van andere klanten en specificaties.

[affiliate_products numbering="enable" heading_title="h4" style="list" image_size="medium" order_by="rating"][/affiliate_products]

Functies slimme weegschaal

Een slimme weegschaal heeft meerdere functies. Deze functies zullen per weegschaal verschillen, maar vaak zijn de functies:

– Gewicht
– Biometrische gegevens
– Geschiedenis van gewichtsverandering
– Synchroniseren met andere apps

De voornaamste functie van een slimme weegschaal is het wegen van gewicht. Dit gewicht kan de weegschaal vertalen naar spiermassa, vochtgehalte in het lichaam, de botmassa, vetpercentage, visceraal vet en BMI. Deze biometrische gegevens worden gemeten door elektronische pulsen die via de weegschaal door je voeten worden gestuurd. Deze gegevens worden allemaal bijgehouden per verschillende gebruiker van de weegschaal in een app. Ook kan je deze app vaak synchroniseren met andere apps, zoals fitness- en lifestyle apps.

Slimme weegschaal met app

Via de app van de slimme weegschaal hou je alle gemeten statistieken bij. De app verschilt per slimme weegschaal, maar ze komen vaak grotendeels overeen. De app is gebruiksvriendelijk en de gegevens worden duidelijk in grafiek of tabellen weergeven. Via de app van de slimme weegschaal krijg je gegevens te zien zoals:

  • gewicht
  • spiermassa
  • vochtgehalte
  • botmassa
  • vetpercentage
  • visceraal vet
  • BMI

De app houdt de bovenstaande gegevens bij voor een langere tijd, waardoor je de vooruitgang kan zien.

Ook kan je de je de app verbinden met andere apps, zodat deze mooi op elkaar aansluiten. Zo kan je vaak fitness apps, voeding apps of lifestyle apps koppelen. Door het koppelen van deze apps krijg je nog betere inzichten en wordt het fit worden nog makkelijker!

Bluetooth of WiFi weegschaal?

Wij zouden kiezen voor een slimme Wifi weegschaal. Zo is een Bluetooth weegschaal beperkter in bereik en kun je smart Wifi weegschalen vaak koppelen aan je smart home omgeving waardoor deze onderdeel wordt van de rest van jouw slimme huis.

Hoe behulpzaam was dit artikel?

Click op een ster om te raten!

Gemiddelde rating 5 / 5. Aantal stemmen: 2

Nog geen stemmen. Wees de eerste die stemt.

Redactie

Redactie

De redactie van eenslimhuis.com bestaat uit een groep enthousiaste experts op het gebied van slimme technologie en huishoudelijke apparaten. Zij schrijven regelmatig blogs over de nieuwste ontwikkelingen en trends op het gebied van slimme apparaten voor in de woning, zoals thermostaten, beveiligingscamera's, verlichting en domotica-systemen. De redactie test de producten zelf uit en deelt hun ervaringen en tips met de lezers. De website richt zich op consumenten die op zoek zijn naar informatie over hoe ze hun woning slimmer kunnen maken en hoe ze het beste gebruik kunnen maken van de beschikbare technologieën.