Skip to main content
5
(2)

Gordijnen slim maken

Tegenwoordig zijn steeds meer apparaten smart. Zo ook een gordijnen Maar zijn automatische gordijnen iets voor jou? Wat zijn de voor- en nadalen? En waar moet je opletten bij de aanschaf van een slimme automatische gordijnen? In dit artikel vertellen wij je alles over slimme gordijnen en hoe je jouw ‘ouderwetse’ gordijnen slim maakt.

Wat zijn slimme gordijnen?

Slimme gordijnen zijn elektrische systemen die te bedienen zijn via een app of je smart home om de gordijnen te besturen. Met slimme gordijnen kan je heel simpel de gordijnen openen en sluiten wanneer je dat wilt en vanaf waar dan ook. Bijvoorbeeld als je op vakantie gaat kan je instellen dat de gordijnen automatisch openen en sluiten en als je in de ochtend met natuurlijk ligt wilt wakker worden kan dat ook! Slimme gordijnen zijn ideaal voor een smart home en zijn zeer gemakkelijk te gebruiken.

Soorten slimme gordijnrails

Er zijn eigenlijk twee opties: je hebt automatische gordijnrails en een klein robotje dat je achter je huidige ‘domme’ gordijnen plaatst. De automatische gordijnrails is het wat luxere en mooiere systeem. Dit komt omdat het vaak stiller werkt, langer meegaat en er geen extra robot aan je gordijn zit. Bij het andere systeem wat zeker ook goed werkt zit er een klein robotje aan het gordijn en de rails gekoppeld die eigenlijk het gordijn trekt en duwt.

[affiliate_products numbering="enable" heading_title="h4" style="list" image_size="medium" order_by="rating"][/affiliate_products]

Automatische gordijnrails

De slimme raamdecoratie gaat erg goed samen met bij een smart home. Zo kan je de gordijnen met één knop op je telefoon of via je stem (via Google Home of Alexa) de gordijnen open of sluiten. Naast dat je dit handmatig kan doen, kan je ook instellen dat de automatische gordijnen op een bepaald tijdstip openen en/of sluiten. Dit is ideaal om wakker te worden met natuurlijk ligt, maar ook voor de veiligheid van je huis als je op vakantie bent. Door het openen en sluiten van je slimme gordijnen lijkt je huis altijd bewoond en heb je minder kans op inbraken.

Automatische gordijnen met Google Home

De automatische gordijnen zijn bijna altijd ook te koppelen aan je smart home en dus aan je Google Home of Alexa. Doordat je de slimme gordijnen kan koppelen is het mogelijk om via je stem de gordijnen te besturen. Ben je vergeten je gordijnen ergens in je huis dicht te doen? Geen probleem, je zegt het gewoon tegen je smart home installatie en ze zijn binnen een paar seconden gesloten!

Hoe behulpzaam was dit artikel?

Click op een ster om te raten!

Gemiddelde rating 5 / 5. Aantal stemmen: 2

Nog geen stemmen. Wees de eerste die stemt.

Redactie

Redactie

De redactie van eenslimhuis.com bestaat uit een groep enthousiaste experts op het gebied van slimme technologie en huishoudelijke apparaten. Zij schrijven regelmatig blogs over de nieuwste ontwikkelingen en trends op het gebied van slimme apparaten voor in de woning, zoals thermostaten, beveiligingscamera's, verlichting en domotica-systemen. De redactie test de producten zelf uit en deelt hun ervaringen en tips met de lezers. De website richt zich op consumenten die op zoek zijn naar informatie over hoe ze hun woning slimmer kunnen maken en hoe ze het beste gebruik kunnen maken van de beschikbare technologieën.