Skip to main content
4.8
(27)

Een keukenthermometer is een belangrijk instrument voor elke kok. Hij kan ervoor zorgen dat voedsel op de juiste temperatuur wordt gekookt en veilig kan worden gegeten. Er zijn veel verschillende soorten keukenthermometers verkrijgbaar, van basismodellen die alleen de temperatuur meten tot meer geavanceerde apparaten die ook de tijd en de vochtigheid bijhouden.

In dit artikel bespreken we de verschillende soorten keukenthermometers en waarvoor ze het meest geschikt zijn. Ook geven we enkele tips voor een veilig en effectief gebruik van keukenthermometers.

Wat is een keukenthermometer?

Een keukenthermometer is een apparaat dat gebruikt wordt om de temperatuur van voedsel te meten. Je hebt allrounders maar ook thermometers die gespecialiseerd zijn op de barbecue of oven. Er zijn veel verschillende soorten keukenthermometers op de markt, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Welk type keukenthermometer je kiest hangt af van je behoeften en voorkeuren. Wij vertellen je er alles over.

Wat is de beste keukenthermometer?

Onze topper is de ThermoWorks One keukenthermometer. Deze keukenthermometer heeft een lange sonde die perfect is voor het meten van de temperatuur van vlees. Hij is ook zeer nauwkeurig en gemakkelijk te gebruiken. Daarnaast is hij beschikbaar in veel kleurtjes dus voor ieder wat wils. Wel is de prijs aan de hoge kant, maar daar tegenover staat een kwalitatief hoogwaardig product waarbij je standaard vijf jaar garantie krijgt. Hij kan dus wel tegen een stootje

Toegegeven: het is een dure aankoop. Er zijn ook goedkopere oplossingen te koop. Wij hebben hieronder een top-5 gemaakt van onze best geteste keukenthermometers.

Ga je koken voor familie of vrienden of wil je een nieuw gerecht proberen? Zoek je een leuk cadeau voor een hobbykok of sta je zelf graag in de keuken? Deze slimme, digitale vleesthermometer is een onmisbaar accessoire in de keuken! Een perfect gekookt gerecht vereist immers de juiste temperatuur. De keukenthermometer werkt in combinatie met de ‘Aicooking’ app. Met behulp van de app en een goede Bluetooth-verbinding, zorg je ervoor dat je gerecht makkelijk de juiste temperatuur bereikt.

Makkelijk in gebruik
Alles wat je hoeft te doen, is de meetsonde in het midden van het vlees te steken en de gewenste temperatuur in de stellen. In de tussentijd kun je tv kijken, een klusje doen in huis of tijd doorbrengen met je familie of vrienden. Je krijgt vanzelf een melding op je telefoon wanneer je gerecht de juiste temperatuur heeft bereikt. Ook ideaal voor outdoor cooking!

Maaltijd plannen en beheren
Je kunt aangepaste waarschuwingen of meldingen instellen op basis van temperatuur en/of tijd. Daardoor kun je je maaltijd optimaal plannen en je tijd beheren! De thermometer werkt via de app bij een draadloos bereik van 60 meter. Het kost ongeveer 20 minuten voordat de thermometer volledig is opgeladen.

Makkelijk schoon te maken
De meetsonde is gemaakt van roestvrij staal en is waterbestendig. De sonde moet zo in het vlees worden gestoken dat het oppervlak van het vlees zich tussen de veiligheidsinkeping en het keramische handvat bevindt. Het keramische handvat is gehard in een oven van 1200°F om een hoge hittebestendigheid te garanderen. Raak de thermometer niet met blote handen aan na gebruik.

Digitale Vleesthermometer
✔ Werkt in combinatie met de gratis ‘Aicooking’ app en Bluetooth.
✔ Geschikt voor iOS (10.3 en hoger) / Android (5.0 en hoger) smartphones en tablets.
✔ Geschikt voor vlees en vis.
✔ Geschikt voor oven, grill, pan en BBQ.
✔ Stel makkelijk de gewenste temperatuur in.
✔ Meet tot 300℃ /32℉- 572℉.
✔ Heeft een mooi design, ook ideaal om cadeau te doen.

Specificaties
✔ Materiaal: roestvrij staal.
✔ Afmeting: 173x32x18mm.

Goedkoopste bij

bol.com (€79,95)

Vind je het lastig om jouw stukje vlees goed gaar te krijgen? Deze digitale, draadloze vleesthermometer van Mancor is perfect om de kerntemperatuur van vlees te meten. Zo weet je zeker dat het vlees vanbinnen voldoende gegaard is. De oventhermometer heeft een dubbele aansluiting, waardoor je meerdere stukken vlees of verschillende (oven)gerechten tegelijkertijd kunt meten. De losse ontvanger/timer werkt binnen een straal van 70 meter. Je krijgt vanzelf een seintje wanneer het vlees klaar is. Op het heldere display kun je de temperatuur aflezen. De vleesthermometer meet tot 380°C of 716°F. Geschikt voor oven, bbq en braadpan.

Hoe werkt het?
De vleesthermometer is geschikt voor alle soorten vlees, maar ook voor vis. Kies een van de vooraf ingestelde waarden: biefstuk, lamsvlees, kalfsvlees, hamburger, varkensvlees, kalkoen, kip of vis. Vervolgens kun je de gewenste vooraf ingestelde smaak selecteren. Je hebt de keuze uit: well, med well, medium, med rare en rare. Vervolgens stel je handmatig je eigen gewenste temperatuur in. Kies uit Fahrenheit of Celsius. Wanneer de gewenste temperatuur bereikt is, gaat het alarm af. Daarna kun je genieten van een heerlijk, perfect gegaard stukje vlees naar persoonlijke smaak!

Mancor Vleesthermometer
✔ Draadloos en digitaal.
✔ Met alarm en timer.
✔ Dubbele aansluiting.
✔ Geschikt voor (rook)oven, barbecue en braadpan.
✔ Heeft een rubberen behuizing en is daardoor extra sterk.
✔ Met screenprotector om krassen op het scherm te voorkomen.
✔ Vooraf ingestelde waarden.
✔ Meet tot 380°C.

Snel en nauwkeurig
De vleesthermometer heeft een zeer snelle en nauwkeurige temperatuurmeting. De thermometer kan de temperatuurwaarde binnen 7 seconden aflezen en naar de ontvanger/timer sturen. De twee losse metalen draden met stalen pen verbind je met de thermometer. De ontvanger/timer kun je ophangen, neerzetten of bij je dragen.

Goedkoopste bij

bol.com (€39,95)

Met de HerQs Digital Dome Thermometer maak je van elke huidige BBQ een slimme BBQ. Door de huidge thermometer van je BBQ te vervangen voor deze slimme HerQS thermometer heb je alles bij de hand waardoor je je BBQ op afstand in de gaten kan houden. Deze Thermometer geeft altijd de actuele temperatuur van jouw BBQ weer maar je kan ook nog eens tot 4 probes aansluiten om de kerntermperatuur van jouw stuk vlees kan monitoren.

HerQs app
Hiermee bepaal jij welke vooraf ingestelde grill tijd je nodig hebt voor jouw eten. Of je bepaalt de gewenste tijden en temperaturen natuurlijk helemaal zelf. De HerQs app laat je de actuele en doel temperatuur zien maar je kan ook de voortgang in de gaten houden via de temperatuurverloop grafieken. Je kan op deze manier tot wel 4 verschillende temperatuur sondes tegelijkertijd in de gaten houden. Om het je nog makkelijker te maken kan je bepalen wanneer je welke notificaties wilt ontvangen. Ontdek zelf wat er allemaal nog meer met de HerQs app mogelijk is. En natuurlijk zorgen we ervoor dat de app gratis blijft en altijd up to date is.

Tips

 • Vervang je oude manuele thermometer voor de HerQs Thermometer en houd alles in de gaten op je smartphone of Tablet.
 • De professionele RVS temperatuur sensoren kunnen hogere temperaturen aan dan de meeste silicone versies. Dus gebruik je EasyBBQ ook eens bij je kookkunsten in de oven.
 • Geen hoes over je BBQ? geen probleem je clipt de HerQs makkelijk van de houder af en leg hem op een plek waar jij wilt.

Temperatuur bereik
-Piek temperaturen: 1-350°C / 33 – 572°F
-Continue temperaturen: 1-250°C / 33 – 482°F

Goedkoopste bij

bol.com (€99,99)

De Claire BF-5 draadloze vleesthermometer / BBQ thermometer is jouw onmisbare assistent voor het bereiden van heerlijke vleesgerechten. De thermometer is multifunctioneel en te gebruiken voor de barbecue, de oven, de grill en de pan. Je trakteert jezelf en je gasten altijd op een perfect gegaard stukje vlees en de gezellige etentjes kunnen niet meer stuk. Door de ondersteunende app kan jij tot op 60 meter afstand de garing in de gaten houden waardoor je zonder problemen lekker kan ontspannen met je gezin of vrienden.

De voordelen op een rijtje:

 • Temperatuur en garingsalarm afzonderlijk op apparaat & app.
 • Tot 6 probe's aan te sluiten aan 1 apparaat (standaard 2 probe's meegeleverd).
 • Tot 60 meter draadloos bereik.
 • Verlicht LCD display met lichtalarm bij doeltemperatuur.
 • Zelf in te stellen kerntemperatuur.
 • 12 soorten vlees en 5 garingsniveaus standaard ingesteld.
 • Stabiele bluetoothverbinding dankzij bluetooth 5.0 en ingebouwde bluetooth versterker

Specificaties:

 • Meetbereik van 1 tot 333º Celsius / 33 - 572º Fahrenheit
 • Bluetoothverbinding tot 60 meter.
 • Ingebouwd helder LCD scherm.
 • Alarmsoorten: doeltemperatuur, temperatuurrange, tijdsduur, slechte bluetoothverbinding
 • Afmetingen: 9 bij 9 cm
 • Android en IOS app (Grill 5.0)
 • Energiebron: 3 AAA batterijen (inbegrepen)

Goedkoopste bij

bol.com (€44,95)

Meet de temperatuur van je vlees binnen enkele seconden met de compacte Big Green Egg Instant Read Thermometer. Je leest de temperatuur af op het lcd scherm. Daarnaast bevat de Instant Read Thermometer een handige tabel met de juiste bereidingstemperaturen.

Waar je op moet letten bij het kiezen van een keukenthermometer

Bij het kiezen van een keukenthermometer is het belangrijk rekening te houden met het soort gerechten dat u het vaakst bereidt. Als u meestal vlees kookt, dan hebt u een thermometer nodig die de interne temperatuur van voedsel kan meten. Houdt u van bakken, dan heeft u een thermometer nodig die de temperatuur van ovens en gebak kan meten. Wat uw behoeften ook zijn, er is zeker een keukenthermometer die daarbij past.

Er zijn veel verschillende soorten keukenthermometers op de markt, en het kan moeilijk zijn om te beslissen welke het beste is voor jouw behoeften. Hier zijn enkele dingen om te overwegen bij het kiezen van een keukenthermometer:

 • Nauwkeurigheid: Dit is de belangrijkste factor om te overwegen bij het kiezen van een keukenthermometer. Je wilt een thermometer die tot op een paar graden nauwkeurig is, zodat je je eten elke keer perfect kunt bereiden.
 • Temperatuurbereik: Het temperatuurbereik van een keukenthermometer is ook belangrijk. Als je alleen temperaturen in de oven hoeft te meten, dan heb je geen thermometer nodig met een groot temperatuurbereik. Wil je echter de temperatuur van zowel je oven als je koelkast kunnen meten, dan heb je een thermometer nodig met een groter temperatuurbereik.
 • Gebruiksgemak: Je wilt ook een keukenthermometer die gemakkelijk te gebruiken is. Sommige thermometers hebben ingewikkelde functies die je misschien nooit gebruikt, terwijl andere heel eenvoudig en simpel zijn. Kies een thermometer die gemakkelijk te gebruiken is en de functies heeft die je nodig hebt.
 • Prijs: keukenthermometers kunnen in prijs variëren van minder dan €10 tot meer dan €150. Kies een thermometer die binnen je budget past, maar ook de functies biedt die je nodig hebt.

Natuurlijk moet je goed letten op de prijs. Wij raden echter wel altijd aan om voor een iets duurdere variant te gaan. De levensduur van de wat duurdere thermometers is over het algemeen langer. Daarbij zijn ze in de regel ook nauwkeuriger. Het verschil tussen de goedkoopste en duurste val in verhouding wel mee.

Soorten keukenthermometers

Sommige keukenthermometers zijn ontworpen om de temperatuur van vlees te meten, terwijl andere gebruikt kunnen worden om de temperatuur van vloeistoffen te meten. Sommige keukenthermometers hebben sondes die in voedsel kunnen worden gestoken, terwijl andere sensoren hebben die op het oppervlak van voedsel kunnen worden geplaatst. Er zijn ook draadloze keukenthermometers die gegevens doorsturen naar een ontvanger of smartphone.

Voor- en nadelen van verschillende soorten keukenthermometers

Vleesthermometers

Deze thermometers hebben meestal lange sondes die in het dikste deel van het vlees kunnen worden gestoken. Sommige modellen hebben ook sensoren die op het oppervlak van het vlees geplaatst kunnen worden. Vleesthermometers zijn doorgaans duurder dan andere soorten keukenthermometers.

Vloeistofthermometers

Deze thermometers hebben meestal korte sondes die in vloeistoffen gestoken kunnen worden. Sommige modellen hebben ook sensoren die op het oppervlak van vloeistoffen geplaatst kunnen worden. Vloeistofthermometers zijn doorgaans minder duur dan vleesthermometers.

Draadloze keukenthermometers

Deze keukenthermometers hebben meestal sondes die ingebracht in voedsel. De gegevens worden dan draadloos doorgestuurd naar een ontvanger of smartphone. Draadloze keukenthermometers zijn meestal duurder dan andere soorten keukenthermometers.

Keukenthermometer Cooblue – welke is de beste?

Als we kijken naar het assortiment slimme keukenthermometers van Coolblue dan kiezen wij voor de ‘The MeatStick X’. Deze thermometer is vooral gericht op de barbecue maar is zeker ook geschikt voor in de keuken. Zo kun je hem gebruiken voor verschillende doeleinden.

Je vindt het product hier

Beste slimme keukenthermometer met app

Een keukenthermometer met app is erg handig, met name wanneer je een gerecht of stuk vlees met lange bereidingstijd hebt. Je verbindt de thermometer met je smartphone en zo kun je van afstand de temperatuur aflezen. Ideaal voor wanneer je een groot stuk vlees aan het garen bent in de oven- of Green Egg. Wij raden de Weber iGrill 2 aan. Het toffe aan deze slimme vleesthermometer is dat je 4 verschillende gerechten/vlees stukken kan meten. Deze kun je vervolgens aflezen op het apparaat of op de app. Ideaal toch?

Digitale voedselthermometer

Een keukenthermometer wordt in de volksmond ook wel eens een digitale voedselthermometer genoemd. In principe zijn de producten exact hetzelfde. Soms noemen mensen het ook wel eens een thermometer voor eten. Eigenlijk komen al deze termen op hetzelfde neer, maar is de benaming door sommige simpelweg gewoon anders. Klik hier voor de best geteste keukenthermometers van 2022.

Conclusie

Nu je alles weet over keukenthermometers, is het tijd om er een te kopen! Bij het kopen van een thermometer moet je rekening houden met het type thermometer dat je nodig hebt. Daarbij kiezen wij altijd voor een gerenommeerde partij als Coolblue of Bol.com

Hoe behulpzaam was dit artikel?

Click op een ster om te raten!

Gemiddelde rating 4.8 / 5. Aantal stemmen: 27

Nog geen stemmen. Wees de eerste die stemt.

Meet de temperatuur van je vlees binnen enkele seconden met de compacte Big Green Egg Instant Read Thermometer. Je leest de temperatuur af op het lcd scherm. Daarnaast bevat de Instant Read Thermometer een handige tabel met de juiste bereidingstemperaturen.

Redactie

Redactie

De redactie van eenslimhuis.com bestaat uit een groep enthousiaste experts op het gebied van slimme technologie en huishoudelijke apparaten. Zij schrijven regelmatig blogs over de nieuwste ontwikkelingen en trends op het gebied van slimme apparaten voor in de woning, zoals thermostaten, beveiligingscamera's, verlichting en domotica-systemen. De redactie test de producten zelf uit en deelt hun ervaringen en tips met de lezers. De website richt zich op consumenten die op zoek zijn naar informatie over hoe ze hun woning slimmer kunnen maken en hoe ze het beste gebruik kunnen maken van de beschikbare technologieën.