Skip to main content
4.7
(28)

Een keukenthermometer is een belangrijk instrument voor elke kok. Hij kan ervoor zorgen dat voedsel op de juiste temperatuur wordt gekookt en veilig kan worden gegeten. Er zijn veel verschillende soorten keukenthermometers verkrijgbaar, van basismodellen die alleen de temperatuur meten tot meer geavanceerde apparaten die ook de tijd en de vochtigheid bijhouden.

In dit artikel bespreken we de verschillende soorten keukenthermometers en waarvoor ze het meest geschikt zijn. Ook geven we enkele tips voor een veilig en effectief gebruik van keukenthermometers.

[automatic_table_of_contents heading_title=”h2″][/automatic_table_of_contents]

Wat is een keukenthermometer?

Een keukenthermometer is een apparaat dat gebruikt wordt om de temperatuur van voedsel te meten. Je hebt allrounders maar ook thermometers die gespecialiseerd zijn op de barbecue of oven. Er zijn veel verschillende soorten keukenthermometers op de markt, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Welk type keukenthermometer je kiest hangt af van je behoeften en voorkeuren. Wij vertellen je er alles over.

Wat is de beste keukenthermometer?

Onze topper is de ThermoWorks One keukenthermometer. Deze keukenthermometer heeft een lange sonde die perfect is voor het meten van de temperatuur van vlees. Hij is ook zeer nauwkeurig en gemakkelijk te gebruiken. Daarnaast is hij beschikbaar in veel kleurtjes dus voor ieder wat wils. Wel is de prijs aan de hoge kant, maar daar tegenover staat een kwalitatief hoogwaardig product waarbij je standaard vijf jaar garantie krijgt. Hij kan dus wel tegen een stootje

Toegegeven: het is een dure aankoop. Er zijn ook goedkopere oplossingen te koop. Wij hebben hieronder een top-5 gemaakt van onze best geteste keukenthermometers.

[affiliate_products][/affiliate_products]

Waar je op moet letten bij het kiezen van een keukenthermometer

Bij het kiezen van een keukenthermometer is het belangrijk rekening te houden met het soort gerechten dat u het vaakst bereidt. Als u meestal vlees kookt, dan hebt u een thermometer nodig die de interne temperatuur van voedsel kan meten. Houdt u van bakken, dan heeft u een thermometer nodig die de temperatuur van ovens en gebak kan meten. Wat uw behoeften ook zijn, er is zeker een keukenthermometer die daarbij past.

Er zijn veel verschillende soorten keukenthermometers op de markt, en het kan moeilijk zijn om te beslissen welke het beste is voor jouw behoeften. Hier zijn enkele dingen om te overwegen bij het kiezen van een keukenthermometer:

  • Nauwkeurigheid: Dit is de belangrijkste factor om te overwegen bij het kiezen van een keukenthermometer. Je wilt een thermometer die tot op een paar graden nauwkeurig is, zodat je je eten elke keer perfect kunt bereiden.
  • Temperatuurbereik: Het temperatuurbereik van een keukenthermometer is ook belangrijk. Als je alleen temperaturen in de oven hoeft te meten, dan heb je geen thermometer nodig met een groot temperatuurbereik. Wil je echter de temperatuur van zowel je oven als je koelkast kunnen meten, dan heb je een thermometer nodig met een groter temperatuurbereik.
  • Gebruiksgemak: Je wilt ook een keukenthermometer die gemakkelijk te gebruiken is. Sommige thermometers hebben ingewikkelde functies die je misschien nooit gebruikt, terwijl andere heel eenvoudig en simpel zijn. Kies een thermometer die gemakkelijk te gebruiken is en de functies heeft die je nodig hebt.
  • Prijs: keukenthermometers kunnen in prijs variëren van minder dan €10 tot meer dan €150. Kies een thermometer die binnen je budget past, maar ook de functies biedt die je nodig hebt.

Natuurlijk moet je goed letten op de prijs. Wij raden echter wel altijd aan om voor een iets duurdere variant te gaan. De levensduur van de wat duurdere thermometers is over het algemeen langer. Daarbij zijn ze in de regel ook nauwkeuriger. Het verschil tussen de goedkoopste en duurste val in verhouding wel mee.

Soorten keukenthermometers

Sommige keukenthermometers zijn ontworpen om de temperatuur van vlees te meten, terwijl andere gebruikt kunnen worden om de temperatuur van vloeistoffen te meten. Sommige keukenthermometers hebben sondes die in voedsel kunnen worden gestoken, terwijl andere sensoren hebben die op het oppervlak van voedsel kunnen worden geplaatst. Er zijn ook draadloze keukenthermometers die gegevens doorsturen naar een ontvanger of smartphone.

Voor- en nadelen van verschillende soorten keukenthermometers

Vleesthermometers

Deze thermometers hebben meestal lange sondes die in het dikste deel van het vlees kunnen worden gestoken. Sommige modellen hebben ook sensoren die op het oppervlak van het vlees geplaatst kunnen worden. Vleesthermometers zijn doorgaans duurder dan andere soorten keukenthermometers.

Vloeistofthermometers

Deze thermometers hebben meestal korte sondes die in vloeistoffen gestoken kunnen worden. Sommige modellen hebben ook sensoren die op het oppervlak van vloeistoffen geplaatst kunnen worden. Vloeistofthermometers zijn doorgaans minder duur dan vleesthermometers.

Draadloze keukenthermometers

Deze keukenthermometers hebben meestal sondes die ingebracht in voedsel. De gegevens worden dan draadloos doorgestuurd naar een ontvanger of smartphone. Draadloze keukenthermometers zijn meestal duurder dan andere soorten keukenthermometers.

Keukenthermometer Cooblue – welke is de beste?

Als we kijken naar het assortiment slimme keukenthermometers van Coolblue dan kiezen wij voor de ‘The MeatStick X’. Deze thermometer is vooral gericht op de barbecue maar is zeker ook geschikt voor in de keuken. Zo kun je hem gebruiken voor verschillende doeleinden.

Je vindt het product hier

Beste slimme keukenthermometer met app

Een keukenthermometer met app is erg handig, met name wanneer je een gerecht of stuk vlees met lange bereidingstijd hebt. Je verbindt de thermometer met je smartphone en zo kun je van afstand de temperatuur aflezen. Ideaal voor wanneer je een groot stuk vlees aan het garen bent in de oven- of Green Egg. Wij raden de Weber iGrill 2 aan. Het toffe aan deze slimme vleesthermometer is dat je 4 verschillende gerechten/vlees stukken kan meten. Deze kun je vervolgens aflezen op het apparaat of op de app. Ideaal toch?

Digitale voedselthermometer

Een keukenthermometer wordt in de volksmond ook wel eens een digitale voedselthermometer genoemd. In principe zijn de producten exact hetzelfde. Soms noemen mensen het ook wel eens een thermometer voor eten. Eigenlijk komen al deze termen op hetzelfde neer, maar is de benaming door sommige simpelweg gewoon anders. Klik hier voor de best geteste keukenthermometers van 2022.

Conclusie

Nu je alles weet over keukenthermometers, is het tijd om er een te kopen! Bij het kopen van een thermometer moet je rekening houden met het type thermometer dat je nodig hebt. Daarbij kiezen wij altijd voor een gerenommeerde partij als Coolblue of Bol.com

Hoe behulpzaam was dit artikel?

Click op een ster om te raten!

Gemiddelde rating 4.7 / 5. Aantal stemmen: 28

Nog geen stemmen. Wees de eerste die stemt.

Redactie

Redactie

De redactie van eenslimhuis.com bestaat uit een groep enthousiaste experts op het gebied van slimme technologie en huishoudelijke apparaten. Zij schrijven regelmatig blogs over de nieuwste ontwikkelingen en trends op het gebied van slimme apparaten voor in de woning, zoals thermostaten, beveiligingscamera's, verlichting en domotica-systemen. De redactie test de producten zelf uit en deelt hun ervaringen en tips met de lezers. De website richt zich op consumenten die op zoek zijn naar informatie over hoe ze hun woning slimmer kunnen maken en hoe ze het beste gebruik kunnen maken van de beschikbare technologieën.