Skip to main content
3.7
(3)
[automatic_table_of_contents heading_title=”h2″][/automatic_table_of_contents]

Wat is de beste slowjuicer

Een slowjuicer is een apparaat waarmee je sap uit vers fruit en groenten kunt persen. Het apparaat werkt langzaam, waardoor het sap niet verhit raakt en de voedingsstoffen beter behouden blijven. Slowjuicers zijn er in allerlei soorten en maten, van compacte modellen tot grote toestellen die ook als blender kunnen dienen. Hieronder onze top 5.

[affiliate_products numbering=”enable” heading_title=”h4″ style=”list” image_size=”medium” order_by=”rating”][/affiliate_products]

Wat is een slowjuicer?

Een slowjuicer is een apparaat waarmee je sap uit vers fruit en groenten kunt persen. Het apparaat werkt langzaam, waardoor het sap niet verhit raakt en de voedingsstoffen beter behouden blijven. Slowjuicers zijn er in allerlei soorten en maten, van compacte modellen tot grote toestellen die ook als blender kunnen dienen.

De meeste slowjuicers werken op basis van centrifugatie. Fruit en groenten worden in het apparaat gedaan en via een draaiende schijf geperst. De sappen komen dan in een bak terecht, terwijl de pulp in een andere bak wordt geperst.

Centrifugale slowjuicers zijn relatief goedkoop en makkelijk in gebruik, maar ze halen minder sap uit groenten en fruit dan masticerende juicers. Masticerende juicers werken met twee schijven of messen die tegen elkaar draaien. Fruit en groenten worden tussen deze schijven geklemd en fijngemalen, waardoor er meer sap uit komt. De pulp blijft dan ook droger, omdat er meer vocht uit is geperst.

Masticerende juicers zijn duurder en trager, maar ze halen wel meer sap uit groenten en fruit. Als je regelmatig sap wilt drinken, is een masticerende juicer dus de beste keuze. Wil je af en toe een glas sap, dan is een centrifugaal model voldoende.

Slowjuicer kopen – waar moet je op letten?

Een slowjuicer is een apparaat waarmee je sap uit vers fruit en groenten kunt persen. Het apparaat werkt langzaam, waardoor het sap niet verhit raakt en de voedingsstoffen beter behouden blijven. Slowjuicers zijn er in allerlei soorten en maten, van compacte modellen tot grote toestellen die ook als blender kunnen dienen.

  • Bekijk eerst goed of het apparaat wel geschikt is voor jouw keuken. Er zijn namelijk slowjuicers met verschillende maten en vormen.
  • Een ander belangrijk punt om op te letten is de capaciteit van de slowjuicer. Er zijn modellen die slechts 200 ml kunnen persen, maar er zijn ook modellen die tot 1000 ml aankunnen. Kies dus een model dat bij jouw behoeften past.
  • Het laatste punt om rekening mee te houden is het type fruit of groente dat je wilt juicen. Sommige slowjuicers zijn beter geschikt voor harde groenten en fruit, terwijl andere juicers beter geschikt zijn voor zacht fruit of groenten. Kies dus een model dat geschikt is voor het type sap dat je wilt maken.

 

 

 

 

Hoe behulpzaam was dit artikel?

Click op een ster om te raten!

Gemiddelde rating 3.7 / 5. Aantal stemmen: 3

Nog geen stemmen. Wees de eerste die stemt.

Redactie

Redactie

De redactie van eenslimhuis.com bestaat uit een groep enthousiaste experts op het gebied van slimme technologie en huishoudelijke apparaten. Zij schrijven regelmatig blogs over de nieuwste ontwikkelingen en trends op het gebied van slimme apparaten voor in de woning, zoals thermostaten, beveiligingscamera's, verlichting en domotica-systemen. De redactie test de producten zelf uit en deelt hun ervaringen en tips met de lezers. De website richt zich op consumenten die op zoek zijn naar informatie over hoe ze hun woning slimmer kunnen maken en hoe ze het beste gebruik kunnen maken van de beschikbare technologieën.