Skip to main content
0
(0)

Heb jij een bedrijf aan huis of ben jij een zelfstandig ondernemer en gebruik jij een ruimte in je woning als kantoor? Dan is het verstandig om in de cloud te gaan werken. Dit houdt in dat je alle data die met jouw bedrijf en werk te maken heeft in een online omgeving zet. Hier kun je data eenvoudig met anderen delen, in de cloud bewerken en heb je veilig vanuit iedere locatie toegang tot de data, of je nu bij een klant zit of in de trein. In dit artikel vertellen we je waarom het als ondernemer slim is om in de cloud te gaan werken!

Minder tijd en geld kwijt aan IT-beheer 

Als je in de cloud gaat werken, ben je op den duur minder geld en tijd kwijt aan jouw IT-beheer. Dat is natuurlijk ideaal als je zelf weinig verstand hebt van dit gedeelte en het toch al uit moet besteden. Kies het liefst voor een partij die meteen alle IT-werkzaamheden voor je op kan pakken, bijvoorbeeld met een servicepakket zoals DaaS IT. Op die manier heb je geen omkijken meer naar het onderhouden van je servers en software en betaal je een vast bedrag per maand, zodat je altijd weet waar je aan toe bent. 

Eenvoudiger samenwerken met partners

Heb jij bepaalde partners of partijen waar je regelmatig mee samenwerkt voor projecten? Je kunt die samenwerking een stuk efficiënter en soepeler laten verlopen door gebruik te maken van cloud oplossingen. Je maakt namelijk makkelijk gedeelde mappen aan waar je alle data in kunt zetten die relevant is voor een bepaalde partij waar je mee samenwerkt. Die data is dan altijd toegankelijk voor hen, ongeacht vanuit waar ze inloggen. Je kunt documenten en bestanden ook bewerken in de cloud, waardoor anderen meteen zien dat er iets aangepast is. Ideaal voor meer overzicht als je met een aantal projecten tegelijkertijd bezig bent!

Nooit meer bang om data kwijt te raken 

Als je in de cloud gaat werken, hoef je nooit meer bang te zijn om belangrijke data kwijt te raken. Crasht je computer of steelt iemand je laptop of telefoon? Dat is natuurlijk altijd vervelend, maar je hoeft je in ieder geval geen zorgen te maken over de data die erop stond. Die staat namelijk veilig opgeslagen in een datacenter en je kunt het in no-time weer terughalen als dit nodig is. In de cloud wordt er namelijk ieder uur automatisch een back-up gemaakt van alle gegevens en bestanden. Je hoeft er dus niet zelf aan te denken om een back-up te maken, dit doet het systeem voor jou.

Hoe behulpzaam was dit artikel?

Click op een ster om te raten!

Gemiddelde rating 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen. Wees de eerste die stemt.

Redactie

Redactie

De redactie van eenslimhuis.com bestaat uit een groep enthousiaste experts op het gebied van slimme technologie en huishoudelijke apparaten. Zij schrijven regelmatig blogs over de nieuwste ontwikkelingen en trends op het gebied van slimme apparaten voor in de woning, zoals thermostaten, beveiligingscamera's, verlichting en domotica-systemen. De redactie test de producten zelf uit en deelt hun ervaringen en tips met de lezers. De website richt zich op consumenten die op zoek zijn naar informatie over hoe ze hun woning slimmer kunnen maken en hoe ze het beste gebruik kunnen maken van de beschikbare technologieën.