Skip to main content
0
(0)

Ben je van plan om een nieuwe vloer te leggen in je woning of ben je een huis aan het bouwen en moet je nu een vloer uitkiezen? Dat is vandaag de dag best lastig, aangezien er zoveel materialen en designs zijn om uit te kiezen. Ieder materiaal heeft natuurlijk zijn eigen voor- en nadelen. In dit artikel gaan we je vertellen over de voor- en nadelen van het populaire materiaal PVC!

Wat zijn PVC vloeren?

PVC vloeren zijn houtloze vloeren die wel erg lijken op houten vloeren. Tegenwoordig is het zelfs lastig om ze van echt hout te onderscheiden. PVC wordt gemaakt van kunststof en bestaat uit meerdere lagen. Dit maakt het een erg duurzame vloer dit niet snel beschadigd. Het materiaal is vandaag de dag enorm populair voor vloeren, vooral door de vriendelijke prijs en de lange levensduur.

Wat zijn de voordelen van PVC vloeren?

PVC vloeren zijn natuurlijk niet voor niets zo populair, ze bieden een hoop voordelen ten opzichte van andere materialen. Ten eerste is een PVC vloer erg duurzaam en zal hij veel langer meegaan dan vloeren van andere materialen. Er zit een goede slijtlaag op, die ervoor zorgt dat er niet snel grove beschadigingen zullen ontstaan aan de vloer. Dit maakt het een erg geschikte vloer voor mensen met jonge kinderen of huisdieren, waarbij het risico nog wat groter is dat de vloer beschadigd zou kunnen raken. Dat en het feit dat PVC vloeren makkelijk te onderhouden zijn dankzij hun gladde oppervlak. Je kunt de vloer makkelijk stofzuigen en dweilen om alle soorten vuil eruit te krijgen. Er zijn geen speciale reinigingsmiddelen nodig om de vloer goed schoon te krijgen en mooi te houden. Een aspect dat de vloeren erg geschikt maakt voor appartementen of tussenwoningen, is het feit dat hij goed geluiddempend is, vooral vergeleken met laminaat. Ten slotte is de vloer erg makkelijk te combineren met vloerverwarming, aangezien het materiaal zich aanpast op verschillende temperaturen en goed warmte doorlaat. 

Heeft een PVC vloer ook nadelen?

PVC vloeren hebben ook een aantal nadelen, die natuurlijk ook wel handig zijn om van op de hoogte te zijn. Ten eerste is een PVC vloer niet de goedkoopste vloer. Vergeleken met een houten vloer is de prijs erg vriendelijk, maar er zijn ook goedkopere opties. Een laminaatvloer leggen kost bijvoorbeeld zo’n 30 tot 40 euro per vierkante meter, inclusief het laten leggen ervan. Kwalitatieve PVC vloeren kosten daarentegen al minimaal 50 euro per vierkante meter. Daarnaast is het erg belangrijk dat je een egale ondervloer onder de PVC vloer legt. Als de ondergrond niet volledig recht is, zul je de vloer namelijk niet strak kunnen leggen. Bij een oneffen ondervloer, is PVC Click de beste optie. Deze vloer is daarnaast ook makkelijker om zelf te leggen en je zult de oneffenheden veel minder duidelijk zien. 

Is een PVC vloer geschikt voor jou?

Of een PVC vloer geschikt is voor jou, is natuurlijk afhankelijk van jouw situatie. Als je niet per se op zoek bent naar de meest goedkope vloer, maar liever goede kwaliteit wil, is PVC zeker geschikt. Ook als je graag een houten vloer wil, maar dit eigenlijk te duur vindt, is PVC een goed alternatief. Bedenk dus voor jezelf of de kosten van het materiaal voor jou opwegen tegen de voordelen die hij biedt!

Hoe behulpzaam was dit artikel?

Click op een ster om te raten!

Gemiddelde rating 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen. Wees de eerste die stemt.

Redactie

Redactie

De redactie van eenslimhuis.com bestaat uit een groep enthousiaste experts op het gebied van slimme technologie en huishoudelijke apparaten. Zij schrijven regelmatig blogs over de nieuwste ontwikkelingen en trends op het gebied van slimme apparaten voor in de woning, zoals thermostaten, beveiligingscamera's, verlichting en domotica-systemen. De redactie test de producten zelf uit en deelt hun ervaringen en tips met de lezers. De website richt zich op consumenten die op zoek zijn naar informatie over hoe ze hun woning slimmer kunnen maken en hoe ze het beste gebruik kunnen maken van de beschikbare technologieën.